Manson

Mark Manson maakt het onderscheid tussen schuld en verantwoordelijkheid en stelt dat we moeten kiezen waar we iets om geven.

In The Subtle Art Of Not Giving A Fuck haalt Manson uit naar een hele serie belemmeringen die we onszelf opleggen. In een grappige schrijfstijl, met een overdosis gezond verstand en een verontrustend vermogen om de dingen terug te brengen tot hun simpelste essentie, formuleert hij een aantal waardevolle adviezen. Want zelfs al ben je het er niet mee eens, ze zetten je wel aan het denken. 

Een van zijn belangrijkste thema's is dat 1. er een groot verschil is tussen schuld en verantwoordelijkheid, en 2. dat je uiteindelijk zelf beslist waarvoor je je verantwoordelijk voelt. Zijn advies is om van zoveel mogelijk dingen te zeggen: I don't give a fuck. Want er is een heleboel ellende in de wereld + de hoeveelheid ellende in je leven is vrij constant => je kunt je beter focussen op een zo klein mogelijk aantal dingen en dan nog het liefst diegene die er toe doen.

Toegegeven, simplistisch geredeneerd, maar niet zo'n gek idee om mee te spelen, toch?

In de komende periode nog meer stellingen en redeneringen van Manson. 

 

Bron: Guido Thys
KennisLeerinhouden:10
Vaardigheden:9
Inspiratie:10
Behapbaarheid:10
Huurdeconsultantgehalte:1
Outoftheboxgehalte:10
Hou je van interactie? Wij wel! Geef hieronder je reactie:

Kruis dit vakje aan als je op de hoogte wilt blijven van andere reacties op dit bericht

Graag nog even het onderstaande aankruisen. We houden hier namelijk echt niet van robots die ons blauwe pilletjes en Nigeriaanse fortuinen proberen te verkopen!

Nu u hier toch bent....

ANDER PLATFORM

Met ingang van juni 2020 is dit platform
niet meer actief.
Oudere bijdragen kunt u hier nog steeds
blijven raadplegen.
De opvolger van 2minuteacademy.nl
heet The 2-MinuteAcademy.
U kunt zich hier als gratis lid inschrijven.