desintermediatie

Iedereen is het erover eens: technologie heeft heel veel tussenpersonen overbodig gemaakt. Het midden valt daarom nog sneller weg dan voorheen.

 

"Desintermediatie" is de term voor het wegvallen van tussenpersonen. Dit fenomeen is al jaren aan de gang en neem exponentieel toe naarmate off- en online erp-systemen de distributie op haar kop zetten. De 21ste eeuw is daarom tot nader order de eeuw van de distributie: op geen enkel ander gebied gaan zoveel systemen, processen en procedures op de schop.

Het sleutelwoord is "toegevoegde waarde": de tijd dat het op het juiste moment op de juiste plek brengen van het juiste product een competentie was die elke organisatie in huis moest hebben (en die zelfs een concurrentievoordeel kon zijn) is lang voorbij. Sectoren die distributie als hun belangrijkste functie hadden -zoals retail- zijn hun grootste bron van toegevoegde waarde kwijt en komen dus in de problemen.

Vormt disintermediatie een bedreiging voor uw bedrijf?

Bron: Guido Thys
KennisLeerinhouden:9
Vaardigheden:1
Inspiratie:7
Behapbaarheid:10
Huurdeconsultantgehalte:1
Outoftheboxgehalte:2
Hou je van interactie? Wij wel! Geef hieronder je reactie:

Kruis dit vakje aan als je op de hoogte wilt blijven van andere reacties op dit bericht

Graag nog even het onderstaande aankruisen. We houden hier namelijk echt niet van robots die ons blauwe pilletjes en Nigeriaanse fortuinen proberen te verkopen!

Nu u hier toch bent....

ANDER PLATFORM

Met ingang van juni 2020 is dit platform
niet meer actief.
Oudere bijdragen kunt u hier nog steeds
blijven raadplegen.
De opvolger van 2minuteacademy.nl
heet The 2-MinuteAcademy.
U kunt zich hier als gratis lid inschrijven.