logo2MA185

Inc-columnist John Nemo houdt een persoonlijk, hartstochtelijk pleidooi over de volstrekte waardeloosheid van een diploma voor uw carriére. Het is een prachtige illustratie van kromdenken.

Zijn argument: tijdens zijn studie heeft hij allerlei baantjes gehad die hem vroegtijdig ervaring bezorgden en hem vrij snel zijn droombaan bezorgden.
Conclusie: een diploma is waardeloos want iedereen kan boeken lezen maar dat betekent nog niet dat je waardevol ben voor een werkgever.

Opdracht: waar zitten hier de denkfouten?

Antwoord:

- dat toetreders tot de arbeidsmarkt nog veel moeten leren, is van alle tijden; het onderwijssysteem loop echter zo ver achter dat de afstand tussen school en bedrijfsleven steeds maar groter wordt; 

- met name op het gebied van MBA's is wat er gemiddeld op het curriculum staat, een aanfluiting van ons gezond verstand (zie ook het boek 8erlijk Management)

- wat helemaal niet helpt, is het verwisselen van doel en middel: studeren doe je om kennis en vooral manieren van denken op te doen, om een theoretische basis te creëren voor het latere werk zodat iedereen het wiel niet telkens opnieuw hoeft uit te vinden. Wie focust op het boterbriefje in plaats van op de lading ervan, zal waarschijnlijk later meer waarde aan zichzelf toevoegen dan aan haar/zijn organisatie en is dus sowieso ongeschikt.

Bron: Inc./Guido Thys
Link: http://www.inc.com/john-nemo/why-your-mba-is-worthless.html
KennisLeerinhouden:2
Vaardigheden:1
Inspiratie:2
Behapbaarheid:2
Huurdeconsultantgehalte:1
Outoftheboxgehalte:1
Hou je van interactie? Wij wel! Geef hieronder je reactie:

Kruis dit vakje aan als je op de hoogte wilt blijven van andere reacties op dit bericht

Graag nog even het onderstaande aankruisen. We houden hier namelijk echt niet van robots die ons blauwe pilletjes en Nigeriaanse fortuinen proberen te verkopen!

Nu u hier toch bent....

GRATIS AANMELDEN

De 2MinuteAcademy Andersbrief
bevat een andere kijk op klantwaarde,
ondernemen, innoveren, leiderschap, 
dwarsdenken + veel humor. Elke week
een ander van deze thema's en u kunt
zich apart abonneren op elk ervan.
Lees er hier meer over.

Nog geen GRATIS abonnement?

Klik HIER om u aan te melden!