logo2MA185

Relativeren is een van de krachtigste denkinstrumenten waartoe het menselijke brein in staat is: dezelfde zaken vanuit verschillende perspectieven bekijken. Je eigen plaats in het groter geheel kennen, zoals dit filmpje krachtig illustreert.

En zoals de 17de eeuwse natuurkundige en filosoof Blaise Pascal schreef: Car enfin qu'est-ce que l'homme dans la nature? Un tout à l''egard du néant, un néatn à l''egard de l'infini. Un milieu entre rien en tout, infiniment trop éloigné pour comprendre les extrèmes. Want wat stel de mens in de natuur voor? Een alles in vergelijking met het niets, een niets in vergelijking met het alles. Een midden tussen alles en niets, oneindig te veraf om de uitersten te begrijpen.

Bron: Guido Thys
KennisLeerinhouden:8
Vaardigheden:6
Inspiratie:10
Behapbaarheid:10
Huurdeconsultantgehalte:1
Outoftheboxgehalte:10
Hou je van interactie? Wij wel! Geef hieronder je reactie:

Kruis dit vakje aan als je op de hoogte wilt blijven van andere reacties op dit bericht

Graag nog even het onderstaande aankruisen. We houden hier namelijk echt niet van robots die ons blauwe pilletjes en Nigeriaanse fortuinen proberen te verkopen!

Aktuele trends

Runaway inequality: ook bij bedrijven

McKinsey na wereldbreed onderzoek: groeiende ongelijkheid blijft niet beperkt tot gezinnen, ook tussen bedrijven neemt ze toe. Het principe "winner takes all" krijgt de overhand. Dit heeft verregaande gevolgen, voor bedrijven zowel als voor gezinnen.

Nu u hier toch bent....

ANDER PLATFORM

Met ingang van juni 2020 is dit platform
niet meer actief.
Oudere bijdragen kunt u hier nog steeds
blijven raadplegen.
De opvolger van 2minuteacademy.nl
heet The 2-MinuteAcademy.
U kunt zich hier als gratis lid inschrijven.