logo2MA185
3 boxes

Vijay Govindarajan: er zijn honderden boeken over lerende organisaties verschenen, maar geen enkel over vergetende bedrijven. Ze zijn daar dan ook helemaal niet goed in.

 

Organisaties hebben te maken met verleden, heden en toekomst. Ze concentreren zich op het eerste en werken aan de toekomst. Daarbij moeten ze het verleden echter kunnen loslaten en dat kunnen ze niet of nauwelijks. Opeenvolgende successen worden opgestapeld en zo leidt het verleden tot starheid. We moeten onze verworvenheden dus zien te benutten zonder dat ze hindernissen worden.

Als voorbeeld geeft Govindarajan GE, een van de grotere machineproducenten ter wereld (vliegtuigmotoren, turbines, etc.). Al deze machines genereren massa's data die enkel toegankelijk zijn voor GE en niet voor start-ups. GE verkeert daarom in een unieke positie om deze data te gebruiken voor Internet Of Things applicaties. Als hardwarebedrijf zijn zij echter niet in staat tot een mind shift naar softwareontwikkeling. Ceo Immelt zette daarom een volledig nieuw softwarebedrijf met extern aangeworven ontwikkelaars op.

Waar in het verleden van uw organisatie liggen de kansen? En de blokkades?

 

Bron: Wharton
Link: http://knowledge.wharton.upenn.edu/article/govindarajan-book-the-three-box-solution/
KennisLeerinhouden:10
Vaardigheden:8
Inspiratie:7
Behapbaarheid:7
Huurdeconsultantgehalte:1
Outoftheboxgehalte:9
Hou je van interactie? Wij wel! Geef hieronder je reactie:

Kruis dit vakje aan als je op de hoogte wilt blijven van andere reacties op dit bericht

Graag nog even het onderstaande aankruisen. We houden hier namelijk echt niet van robots die ons blauwe pilletjes en Nigeriaanse fortuinen proberen te verkopen!

Nu u hier toch bent....

ANDER PLATFORM

Met ingang van juni 2020 is dit platform
niet meer actief.
Oudere bijdragen kunt u hier nog steeds
blijven raadplegen.
De opvolger van 2minuteacademy.nl
heet The 2-MinuteAcademy.
U kunt zich hier als gratis lid inschrijven.