logo2MA185
Chimamanda Ngozi Adichie

De Nigeriaanse schrijfster Chimamanda Ngozi Adichie vertelt op TED hoe verhalen onze visie op mensen, culturen, landen en werelddelen bepalen. En wat er dus gebeurt wanneer je maar één verhaal kent, meestal niet dat van de betrokkenen. "Macht is het vermogen niet alleen een verhaal over een ander te vertellen, maar verhaal ook tot het bepalende verhaal over die persoon te maken." betekent: macht bepaalt beelden.

We hebben het over vrijheid maar laten anderen met macht bepalen hoe we naar de wereld kijken, Echte vrijheid ontstaat dus maar pas wanneer we andere verhalen, andere perspectieven opnemen in onze beeldvorming. Met andere woorden: wanneer we dwarsdenken....
(Vaak heet dit ook wijsheid. Een beroemd voorbeeld is de Britse Queen Mother die gevraagd werd naar haar mening over de redenen voor de eerste Britse koninklijke scheiding (tussen prinses Anne en Mark Philips) en antwoordde: "Wel, you know how it goes in life... there is always her story, and then there is his story, and then there is what really happened")

 

Bron: TED
KennisLeerinhouden:8
Vaardigheden:8
Inspiratie:10
Behapbaarheid:10
Huurdeconsultantgehalte:1
Outoftheboxgehalte:10
Hou je van interactie? Wij wel! Geef hieronder je reactie:

Kruis dit vakje aan als je op de hoogte wilt blijven van andere reacties op dit bericht

Graag nog even het onderstaande aankruisen. We houden hier namelijk echt niet van robots die ons blauwe pilletjes en Nigeriaanse fortuinen proberen te verkopen!

Nu u hier toch bent....

GRATIS AANMELDEN

De 2MinuteAcademy Andersbrief
bevat een andere kijk op klantwaarde,
ondernemen, innoveren, leiderschap, 
dwarsdenken + veel humor. Elke week
een ander van deze thema's en u kunt
zich apart abonneren op elk ervan.
Lees er hier meer over.

Nog geen GRATIS abonnement?

Klik HIER om u aan te melden!