logo2MA185
down

Anita Roddick, oprichtster van The Body Shop zei ooit: om succesvol te zijn moet je ergens met zoveel passie in geloven dat het werkelijkheid wordt. Hoe behoud je die passie?

Statistieken laten zien dat startende ondernemers aanvankelijk zeer enthousiast zijn over hun eigen ondernemerskwaliteit maar dat deze passie, eenmaal geconfronteerd met de realiteit, geleidelijk aan verdwijnt.
Twee Belgische professoren melden hun onderzoeksresultaten in de De Harvard Business Review:

1. hou niet mordicus vast aan "het plan" maar wees flexibel: plannen bevatten veel onzekerheden en dus per definitie ook tegenslagen. Wie dit plan desondanks wil blijven realiseren, raakt gedesillusioneerd. Wie flexibel op zoek gaat naar alternatieven zal die waarschijnlijk vinden en stapelt kleine en grote verwezenlijkingen op.

2. vraag iedereen om feedback: ondernemers hebben geen leidinggevenden die kunnen bijsturen en worden vaak omring door mensen die hen willen steunen en dus niet noodzakelijk de waarheid vertellen. De vroegere burgemeester van New York Ed Koch, ging voortdurend op straat aan voorbijgangers vragen wat zij van zijn beleid vonden. Positieve feedback motiveert, van negatieve kun je leren.

Aan wie kunt u niet-noodzakelijk-welwillende feedback vragen? 

 

Bron: HBR
KennisLeerinhouden:7
Vaardigheden:4
Inspiratie:9
Behapbaarheid:10
Huurdeconsultantgehalte:1
Outoftheboxgehalte:8
Hou je van interactie? Wij wel! Geef hieronder je reactie:

Kruis dit vakje aan als je op de hoogte wilt blijven van andere reacties op dit bericht

Graag nog even het onderstaande aankruisen. We houden hier namelijk echt niet van robots die ons blauwe pilletjes en Nigeriaanse fortuinen proberen te verkopen!

Nu u hier toch bent....

GRATIS AANMELDEN

De 2MinuteAcademy Andersbrief
bevat een andere kijk op klantwaarde,
ondernemen, innoveren, leiderschap, 
dwarsdenken + veel humor. Elke week
een ander van deze thema's en u kunt
zich apart abonneren op elk ervan.
Lees er hier meer over.

Nog geen GRATIS abonnement?

Klik HIER om u aan te melden!