logo2MA185

Humor

In 1993 publiceerde Hugo Claus het boek "Het verdriet van België" waarvan de titel tot vandaag doorzingt en toegepast wordt op alles wat er in het land misgaat. Wie de nieuwe regeringsonderhandelingen volgt, kan niet anders dan weer aan deze titel denken (en aan "Het boeiende leven der sukkels" van Kamagurka, uiteraard). Een en ander is ook voer voor cartoonisten.

kern

Naar aanleiding van de mededeling dat er op Vliegbasis Volkel kernwapens opgeslagen liggen, verscheen in Vrij Nederland een mooie analyse van de status van staatsgeheimen.
Ooit publiceerde de Belgische cartoonist Kamagurka een album "Het boeiende leven der sukkels". Waarom moet ik nu weer aan deze titel denken....?
tamponboek

Tegen creativiteit is geen (fiscale) wetgeving opgewassen. Om een of andere bizarre reden beschouwt de Duitse fiscus tampons als een luxe-goed, met bijbehorend btw-tarief. Maar boeken hebben een lager tarief....

tijd

Het vervelende van een aarde die overal -inclusief zichzelf- omheen draait, is dat het niet overal even laat is. "Weet je wat?" hebben een aantal slimme mensen ooit afgesproken, "laten we tijdzones afspreken!" Wat een ramp is dat geworden!

hond

Sam en Moos lopen over de Keizersgracht. Plots tikt Sam zijn vriend aan: “Moet je daar eens kijken: d’r loopt een hondje over het water!”. Moos kijkt en inderdaad, een eindje verder loopt een man met een hondje aan een leiband en dat hondje loopt over het water. “Dat hondje moet ik hebben!” roept Sam en hij loopt naar de man toe.

why worry

Gaur Gopal Prabhu, volgens sommigen een filosoof, volgens anderen een lifestylecoach (wellicht de 21ste eeuwse benaming voor een filosoof), gebruikt een prachtige combinatie van wijsheid en humor.

Core Essence

De ziel, het DNA van de organisatie, datgene wat overblijft als de core business verdwenen is, heet de core essence (zie 8erlijk Management).

Alles wat daar niet toe behoort, is niet authentiek, en het is menselijk onmogelijk om langdurig iets vol te houden wat je niet bent.

Dit filmpje laat op een grappige manier zien waarom niet.

Nu u hier toch bent....

ANDER PLATFORM

Met ingang van juni 2020 is dit platform
niet meer actief.
Oudere bijdragen kunt u hier nog steeds
blijven raadplegen.
De opvolger van 2minuteacademy.nl
heet The 2-MinuteAcademy.
U kunt zich hier als gratis lid inschrijven.

RSS-feed