logo2MA185

2. De juiste focus leggen (8erlijk Management)

Management is een zaak geworden van processen en spreadsheets. Om een organisatie op haar volle kracht te laten functioneren, is het echter noodzakelijk om de focus te leggen op de professionals (medewerkers) en hun werkzaamheden. Managemers acteren als faciliterende collega's en niet als hiërarchische meerderen. Het tweede hoofdstuk van het boek "8erlijk Management" van Guido Thys is hieraan gewijd.

vakman

In het juni 2016-nummer van het Tijdschrift voor OrganisatieOntwikkeling vertelt columnist Marc Coenders over een gesprek met Sander Boekee wiens opdracht het is om "vakmanschap in de hele organisatie een plaats te geven". Even naar adem happen.... is vakmanschap dan niet de belangrijkste kerncompetentie?

Platform

Het succes van platforms als Uber is te danken aan de mogelijkheid die ze creëren om planmatig management te vervangen door de mogelijkheid voor mensen om zichzelf te organiseren. Door mechanismen als het samenspel tussen vraag en aanbod is dit een veel effectiever en efficiënter alternatief voor microplanning.

Nu u hier toch bent....

ANDER PLATFORM

Met ingang van juni 2020 is dit platform
niet meer actief.
Oudere bijdragen kunt u hier nog steeds
blijven raadplegen.
De opvolger van 2minuteacademy.nl
heet The 2-MinuteAcademy.
U kunt zich hier als gratis lid inschrijven.

RSS-feed