logo2MA185

Duurzaamheid

De toekomstige generaties hebben ons het gebruiksrecht van de aarde, de wereld en de samenleving gegeven. Gaan we er als goede huismoeders/vaders mee om?

cities

Zo werkt de wetenschap nu eenmaal: case studies stapelen zich op en vervolgens proberen andere daar de grote lijnen in te ontdekken. Meestal komt de conclusie op hetzelfde neer: veel hangt af van de context. Water kookt niet altijd bij 100 graden maar enkel bij 1 atmosfeer druk. Zo gaat het ook bij duurzame stadsplanning.

deutsch

Topwetenschapper David Deutsch legt in deze TED-talk uit dat mensen unieke objecten zijn door hun capaciteit om universele kennis te bezitten. Wat daarvoor nodig hebben: materie, energie en bewijzen waaruit we die kennis kunnen afleiden. Onze hersenen zijn dan ook in staat om alles te creëren wat niet in strijd is met de wetten van het universum, we moeten alleen maar uitzoeken hoe. Onze opdracht is dan ook het creëren van voldoende kennis om ons te laten overleven in de niet aflatende stroom bedreigingen, van terrorisme over schaarste tot supernova's.
Toegepast op de opwarming van de aarde levert dit het inzicht op dat het al te laat is om een catastrofe te vermijden. De wetenschap zou zich moeten bezighouden met het ontwikkelen van manieren om op een opwarmende aarde te overleven. 

Een lange aanloop over theoretische fysica, die mer dan de moeite waard is om zijn conclusies te horen!

Aktuele trends

Digitalisering: 20 jaar geleden was het Stenen Tijdperk

Maurice de Hond legt in november 1995 aan Sonja Barend uit hoe het Internet werkt. Niemand wilde hem toen geloven en toch klinkt zijn beschrijving nog heel primitief: ondertussen zijn we al veel verder. (neem even de tijd: het filmpje duurt 27 minuten)

Nu u hier toch bent....

ANDER PLATFORM

Met ingang van juni 2020 is dit platform
niet meer actief.
Oudere bijdragen kunt u hier nog steeds
blijven raadplegen.
De opvolger van 2minuteacademy.nl
heet The 2-MinuteAcademy.
U kunt zich hier als gratis lid inschrijven.

RSS-feed