logo2MA185

Wat is innoveren?

Niet elke verandering, verbetering of aanpassing is een innovatie. Een briljant idee is nog geen innovatie. Een innovatie is een product of een dienst dat meer waarde biedt dan wat er al op de markt te vinden is.

meneerdeuil

Bij alle populaire managementthema's horen Wetten en Principes. Op een enkele uitzondering na, is het volstrekt onduidelijk waar ze vandaan komen en of iemand ze ueberhaupt wel eens aan de waarheid heeft getoetst. Op den duur gaan ze hun eigen leven leiden en ontlenen hun betrouwbaarheid alleen maar aan het feit dat je ze overal hoort.

dekkers

Ons werk speelt zich af op het niveau van alledag. Het is hier dat u alle ruilprocessen uitvoert en ook best trots bent op alles wat u presteert.

U verricht handelingen, bedenkt nieuwe dingen en probeert duizend-en-één problemen c.q. uitdagingen het hoofd te bieden.

Wanneer u op dit niveau verbeteringen aanbrengt, dan zijn dat geen echte innovaties, maar eerder de incrementele verbeteringen van marktconforme leveranciers.

vinkje

Leiderschap volgens Attila de Hun, Wat managers kunnen leren van de brexit: onze vakliteratuur lijkt soms wel te bestaan uit lijstjes en metaforen. Net zoals elke olifant wel een zoogdier is maar niet elk zoogdier een olifant, zijn er ook metaforen waar je wél iets van kunt leren. Inc.com trekt parallellen tussen innovatoren en militairen.

Nu u hier toch bent....

ANDER PLATFORM

Met ingang van juni 2020 is dit platform
niet meer actief.
Oudere bijdragen kunt u hier nog steeds
blijven raadplegen.
De opvolger van 2minuteacademy.nl
heet The 2-MinuteAcademy.
U kunt zich hier als gratis lid inschrijven.

RSS-feed