Direct naar: 
Speciaal geselecteerd
 
Actuele thema's
 
2 minuten

Core Essence

Uniek
    
 
Toekomst


OK, laten we eerlijk zijn: soms worden er wel eens onredelijke eisen gesteld.

We moeten er in de eerste plaats voor zorgen dat we ons deel van de wereld draaiende houden. En dan ook nog eens zo vlot mogelijk. Te midden van veranderingen, vernieuwingen, disrupties, een constant bombardement van sound/textbytes en tijdrovers als social media en e-mail. Dat alles terwijl we fun op het werk is en iedereen idolaat is over onze schitterende work/life balance?

Bovendien worden we geacht van op de hoogte te zijn van wat er in het hele universum aan kennis en ideeën te halen valt. We moeten deze input bij elkaar zien te sprokkelen, triëren, verwerken en dan ook nog eens outside the box gaan toepassen. Alsof er daar nog tijd voor over blijft! Dus dan nog maar verder op de automatische piloot?

Zoals Shakespeare zou schrijven: enter the 2minuteAcademy.

Speciaal voor u geselecteerd
Uit vele tientallen bronnen halen we voor u de beste ideeën. Niet zomaar verhaaltjes, wel onverwachte inzichten, inspirerende artikelen en boeken, praktische tips en verbredende thema's. Curated voor onmiddellijk gebruik: handzaam verpakt, meestal door Guido Thys van eigenwijs commentaar voorzien.
Alle items eindigen met een vraag: hoe is dit toepasbaar op úw organisatie of bedrijf? Is dit idee in staat om een nieuwe richting aan te geven, een doorzeurend oud probleem op te lossen, u te laten breken met het verleden en/of u met kop en schouder boven de anderen uit te laten steken?

Actuele thema's
De 2Minute Academy gaat niet over vakspecifieke informatie want daar zijn vele andere, makkelijk toegankelijke bronnen voor.
Wel kijken we uit naar brede, relevante thema's die bij bedrijven en organisaties aan de orde zijn. Daarbij maken we een onderscheid tussen hypes (nee, we gaan het niet over Lean hebben!) en onderwerpen die heel diep in de organisatie ingrijpen en waarmee wij allemaal ook persoonlijk een verschil kunnen maken.
We berichten over 5 onderwerpen: Klantwaarde, Innovatie, Leiderschap, Ondernemerschap en het algemene Dwarsdenken.
Elk van deze categorieën is op haar beurt onderverdeeld in subcategorieën.
Elke subcategorie bevat tips, boekbeoordelingen, quote, filmpjes, audio's en ook de nodige humor.

2 minuten
2MinuteAcademy is geen kennisplatform. De website en de nieuwsbrief hebben een signaalfunctie. Uit de brede stroom boeken, tijdschriften, blogs en andere publicaties filteren we alles wat een frisse blik mogelijk maakt. Om de twee weken sturen we u de nieuwsbrief boordevol met seintjes over de "oogst" van de voorbije periode. Op de website kunt u de volledige items -en nog veel meer aanverwante artikelen- lezen. Onze bibliotheek groeit elke dag een klein stukje.
Alles bij elkaar is niet meer dan twee minuten nodig om het stukje te lezen en te beoordelen op bruikbaarheid: inspiratie, een frisse gedachtekronkel, een aanzet tot verbeelding en vooral: tot actie!
Iedereen kent het verhaal van de consultant die aan de houthakker voorstelde om diens botte bijl te slijpen, maar de houthakker had geen tijd want de boom moest vóór zonsondergang om. De 2MinuteAcademy slijpt bijlen op twee minuten.

Onze core essence 
Het kernteam van 2MinuteAcademy wordt gedreven door een passie voor alles wat inspireert en blikken verruimt. Anders Denken, Anders Doen staat centraal. We zetten de dingen op hun kop, gooien heilige huisjes omver en laten u zien dat het anders kan en moet. Samen met u gaan we outside the box dwarsdenken en worden we als vanzelf thought leaders.

2MinuteAcademy is uniek
Er zijn letterlijk tienduizenden websites met tips, suggesties, raadgevingen en andere inhoud ten behoeve van bedrijven, organisaties, ondernemers en managers. 
Waarschijnlijk zo'n driekwart daarvan wil graag dat u na lezing ervan met gulle hand advies van de eigenaars van de site gaat afnemen. 2MinuteAcademy niet, wat u nu ziet, is onze core business.
De meeste informatiebronnen hanteren "nieuwswaarde", de academische of andere status van de auteur, of gewoon "anything goes" als criterium voor publicatie. 2MinuteAcademy niet: alle artikelen worden zorgvuldig beoordeeld op hun originele invalshoek en inspiratiepotentie. De vele uren van zoeken en filteren die u zo bespaart, kunt dus u voor nuttige dingen gebruiken! 

De toekomst
2MinuteAcademy heeft haar virtuele deuren geopend in mei 2016 en is in voortdurende ontwikkeling.
De website en de Andersbrief zijn volledig gratis.
In de volgende fase ontwikkelen we een app, uitgebreide mogelijkheden om de inhoud te individualiseren, interactie en een brede toegang tot de archieven. Hiervoor voorzien we een speciaal type lidmaatschap. Wordt vervolgd dus!


Hier kunt u naar ons introductiefilmpje kijken. 

Inschrijven is niet meer mogelijk. U kunt zich wel inschrijven voor de nieuwsbrief van The 2-MinuteAcademy.
Hebt u vragen of opmerkingen? Kijk dan even naar onze FAQ en/of neem contact met ons op.

Nu u hier toch bent....

ANDER PLATFORM

Met ingang van juni 2020 is dit platform
niet meer actief.
Oudere bijdragen kunt u hier nog steeds
blijven raadplegen.
De opvolger van 2minuteacademy.nl
heet The 2-MinuteAcademy.
U kunt zich hier als gratis lid inschrijven.